Voortgang

Op deze pagina kan je mijn voortgang van de afgelopen jaren vinden. Op het HMC hebben we al een aantal projecten gemaakt. Het eerste jaar was vooral oefenen met handgereedschap en machines, in de praktijk les hebben we als eerste opdracht een doeklat geschaafd. Hier moesten we een ruw plankje met de handschaaf haaks, vlak, recht en op maat schaven.

Hierna hebben we een Engelse hamer gemaakt. De kop van de hamer is gemaakt van steenbeuken en de steel van essen.

In het tweede jaar hebben we een kistje gemaakt met zwaluwstaarten. Dit kistje heb ik gemaakt van esdoorn en scharnieren en een slotje van messing. aan de boven kant heb ik beer gefineerd.

Na het maken van het kistje hadden we stage, in de tijd van de stage moesten we het hout in kopen voor het bijzet tafeltje. Mijn tafeltje is gemaakt van noten en esdoorn hout. Mijn tafel heeft twee bladen van esdoorn en het frame is van noten. De poten en de regels zijn verbonden met pen en gat verbindingen.

In leerjaar 2 zijn wij bezig geweest met het maken van een klein kastje, dit kastje heb ik zelf ontworpen. Het lijkt op het standaard kastje maar ik heb hem naar mijn smaak beter gemaakt. Mijn kastje heeft een lade en een deur gemaakt van esdoorn. Ook de poten zijn gemaakt van esdoorn. De romp is gemaakt van MDF en is later wit gespoten.

in het 2e leerjaar hadden we de opdracht gekregen om met ze tweeen een stoel te maken. Ik had thuis nog een extra stoel nodig dus we hebben die na gemaakt op Ironcad. Op de pagina stoel leg ik beter uit hoe ik het gemaakt heb.

kast